Det lønner seg å kjempe III – Fra kr 0 til nesten kr 4 000 000 i erstatning

Av 9. oktober 2020oktober 19th, 2020Nyheter, Pasientskade
Det lønner seg å kjempe

Det lønner seg å kjempe! Ble først nektet erstatning. Etter 8 års kamp fikk vår klient nesten 4 000 000 kroner i pasientskadeerstatning.

Vår klient ble operert for feilstilling i høyre stortå 11.11.11 og i venstre stortå 22.02.12. Etter operasjonen hadde vår klient økende hevelse og smerter i høyre stortå.

Dessverre forverret plagene seg med smerter og nedsatt mobilitet utover i 2012. Han var veldig stiv i alle tær på begge føttene med store smerter.

Etter flere undersøkelser ble det funnet at det foreslå skade av nerve som går ned i tærne.

Dessverre har plagene vedvart.

Saken ble meldt til Norsk pasientskadeerstatning (NPE) i 2013. Overraskelsen var stor da vi mottok et vedtak om avslag på erstatning fra NPE i juni 2013. Vedtaket ble påklaget, men dessverre stadfestet Pasientskadenemnda NPEs vedtak i en avgjørelse fra september 2014.

Vår klient hadde store helsemessige belastninger og på grunn av behandlingsskaden maktet ikke vår klient å stå i sin jobb og måtte derfor motta støtte fra NAV. Vår klient ble senere uføretrygdet på grunn av de store plagene han hadde fått etter sykehus behandlingen.

Det ble derfor besluttet å ta ut søksmål mot Pasientskadenemnda og i 2016 avsa Oslo tingrett dom om at vår klient hadde krav på erstatning for nerveskade etter operasjonene.

Saken ble etter dette sendt tilbake til NPE for erstatningsutmåling. Erstatningsvedtaket fra NPE i juni 2017 kunne ikke vår klient akseptere, og saken ble klaget inn for Pasientskadenemnda.

Etter over tre års saksbehandlingstid i PSN ble vår klient tilkjent nesten samlet kr 4 000 000 i erstatning i vedtak nå i oktober 2020.

NPE og Pasientskadenemnda nektet vår klient erstatning og erstatningssaken måtte bringes inn for retten for å få stadfestet erstatningsansvar for Staten. Kampen har vært lang og belastende for vår klient og etter nesten 8 år foreligger det nå et vedtak om at han har krav på nesten samlet kr 4 000 000 i erstatning.

Denne saken er nok et eksempel på hvor viktig det er å ikke gi seg.

Få rett erstatning til rett tid. Advokatfirmaet Sandgrind Ellefsen AS er spesialisert på forsikringsoppgjør etter trafikkulykker. Våre personskadeadvokater har mer enn 25 års erfaring, og er ett av landets ledende advokatfirmaer på området.

Ring 22 41 21 21 eller benytt kontaktskjema for gratis og uforpliktende vurdering av din sak.